Ждрелото на Ерма и Екопътека Подкамико Дата: 10 – 11.07.2021г. Цена:130 лв.

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

Ждрелото на Ерма и Екопътека  Подкамико Дата: 10 – 11.07.2021г.   Цена:130 лв.   Цената включва: транспорт, нощувка,  закуска, планинска застраховка, водач от фирмата. Цената не включва: входни такси и беседи за туристическите обекти, храна.   Маршрут: Русе – В.Търново – Севлиево – гара Бов – гр.Трън – Севлиево – В.Търново – Русе. Програма:   Първи [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

Ждрелото на Ерма и Екопътека  Подкамико

Дата: 10 – 11.07.2021г.   Цена:130 лв.

 

Цената включва: транспорт, нощувка,  закуска, планинска застраховка, водач от фирмата.

Цената не включва: входни такси и беседи за туристическите обекти, храна.

 

Маршрут: Русе – В.Търново – Севлиево – гара Бов – гр.Трън – Севлиево – В.Търново – Русе.

Програма:

 

Първи ден:  Тръгване 05:00 ч от Русе  Дом на културата /Вазата/. Отпътуване с автобус посока гара Бов. Посещение на комплекс „Дядо Йоцо гледа“ и Лакатнишки скали. Основна забележителност е пет метровата скулптора на Вазовия герой дядо Йоцо от разказа „Дядо Йоцо гледа”.

Наоколо има красива цветна градина, панорамна беседка и механа. Интересна е архитектурата на сградата и украсения с дърворезба таван в основното помещение. В близката борова гора посетителите могат да разгледат атрактивна дървена къщичка, до която има фонтан със студена планинска вода и кътове за отдих.Ежегодно през месец май в околността се организира национален фолклорен събор „Де е българското”. Разглеждане на комплекса. Фотосесия. Почивка. Време за обяд. Отпътуване за гара Бов. Пешеходен тур по екопътека „Под Камико“. Пътеката върви по поречието на река Бовска. По протежение на пътеката са изградени няколко места за отдих. Минава се покрай малки водопади и се стига до най-внушителния водопад „Под Камико“. Височината на водния му пад е 40 метра. Дължината на пътеката е около 10 км, а времето, необходимо за нейното обхождане, е около 4 часа. Отпътуване за гр.Трън. Настаняване в къща за гости. Свободно време.   Нощувка.

Втори ден: 07:30ч закуска. Отпътуване за гр.Трън. Разходка по екопътека Ждрелото на река Ерма. Тя е кръгова и се изминава за 2 часа и половина. Пътеката ни превежда през най-тясната част на ждрелото. Вървим по екопътеката. Изкачваме до скален тунел и минаваме през него. Пътеката слиза към реката по  поредица от  дървени мостчета и стълби. Следва изкачване до връх Църквището, от където се разкрива красива гледка към долината на река Ерма. Фотосесия. Слизане до паркинга. Отпътуване с автобус. Спираме за посещение на скален параклис  Света Петка, християнизирано праисторическо скално-изсечено светилище, действащо като скален параклис. Според една средновековна легенда в пещерата, където Света Петка се скрила, гонена от неверниците, още се пазят отпечатъци от дланта и от краката ѝ и една вкаменена питка……. Отпътуване за Русе. Пристигане около 21:00 ч.

Задължителна туристическа екипировка, туристически обувки или маратонки, раница за личния багаж!

Препоръчвана лична екипировка и принадлежности:

Туристически обувки или маратонки, най подходящо за носене на личен багаж-раница, бельо-памучно, чорапи, анцуг+вълнена блуза, яке, панталон-къс и дълъг, слънчева шапка и слънчеви очила, слънцезащитен крем, дъждобран, съд за вода-пластмасов-500 мл. Тоалетни принадлежности, лекарства. При мъгла или влошаване на метеорологичните условия водачът има право еднолично да промени програмата, от съображения за сигурност за участниците.

Преходът е достъпен за туристи, които нямат здравословни проблеми с краката, сърцето или други заболявания.

Минимален брой за осъществяване на пътуването : 40 туристи.

Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи : седем дни преди датата на отпътуване.

Забележка: Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.Уважаеми клиенти, информацията публикувана тук е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на „ Днтур“ ЕООД!

 

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)