Енергийните места на България – Кръстова гора, Караджов камък и Белинташ Дата: 03 – 05.07.2021г. Цена:118 лв.

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

Енергийните места на България – Кръстова гора, Караджов камък и Белинташ Дата: 03 – 05.07.2021г. Цена:118 лв. Цената включва: транспорт, две нощувки, застраховка и водач от фирмата. Цената не включва: храна. Отстъпки: За деца до 12 г. – 5 лв. намаление от обявената цена. Маршрут: Русе – В.Търново –  Габрово – Пловдив – Кръстова гора [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

Енергийните места на България – Кръстова гора, Караджов камък и Белинташ

Дата: 03 – 05.07.2021г. Цена:118 лв.

Цената включва: транспорт, две нощувки, застраховка и водач от фирмата.

Цената не включва: храна.

Отстъпки: За деца до 12 г. – 5 лв. намаление от обявената цена.

Маршрут: Русе – В.Търново –  Габрово – Пловдив – Кръстова гора – Белинташ – Габрово -В.Търново – Русе.

Програма:

Първи ден: Тръгване 5:00 Русе от Дом на културата /Вазата/,07:00 от В.Търново-паркинга до Летен театър, 07:45 от Габрово- автоспирка пред общината срещу Априловската гимназия /за Севлиево качване от Габрово/. Отпътуване за гр.Пловдив. Разходка в стария град, запознаване с някои от забележителностите на града- Амфитеатъра, къщата на Ламартин, църквата Св.Константин и Елена, Етнографски музей и Небет тепе. Отпътуване за Кръстова гора.  След пристигане на Кръстов връх настаняване в общи стаи в базата на манастирски комплекс Кръстова гора-Света Троица. Свободно време. По желание присъствие на вечерна служба в църквата на манастира. Нощувка.

Втори ден: 08:00ч. Разходка и запознаване с обектите на Святото място, местата за поклонение, лечение- скалата на здравето, аязмото в манастира и аязмото наречено -за очите, извън манастира.

10:00ч. От Кръстова гора пешеходен тур до Караджов камък – тракийското светилище, част от свещения триъгълник/1:30 ч/. Караджов Камък е скално плато, като интересното при него е, че в процепа между 2 от скалите е попаднала голяма канара, наречена Караджов Камък. Процепът е с височина около 20 метра, като изкачването му е една от атракциите, които ще срещнете по пътя до покоряването на поредното приказно място в Родопите. От Караджов камък се връщаме на Кръстова гора.Свободно време. По желание присъствие на вечерна служба в църквата на манастира. Нощувка.

Трети ден: 08:30ч  С автобус отпътуване до паркинга и начало на пътеката за светилището Белинташ. Тръгваме пеша по туристическа пътека и пристигаме за около час. Белинташ е скално плато, което ще Ви създаде усещането, че сте се изкачили на върха на света. Тук промените на времето не са успели да заличат щерните и скалните ямки, които учените определят като първата астрономическа карта, създадена от траките. Платото внушително се издига над околността и множество са вярванията, че точно към него са насочени погледите на извънземни същества, създали връзката си със земята още по времето на траките. Белинташ освен географска карта е бил и светилище на тракийския бог Сабазий – божеството на живия свят и на плодородието. Вероятно оттам идва вярването, че ако болен легне в някоя от ямите на платото, ще оздравее, ще погълне от енергията на светилището Белинташ и ще изчисти душата си от всичко лошо. Кръстова гора, Караджов камък и Белинташ образуват триъгълник с изключително силен енергиен заряд. Смята се, че Кръстова гора е символът на сътворението, Караджов камък -портал към света на мъртвите, а Белинташ-възвеличаване на живота и единенито на човека с природата.След престоя и разглеждане на светилището се връщаме до паркинга на автобуса.

Около 14:00ч Отпътуване за Габрово, В.Търново и Русе. Пристигане в Русе около 21:00ч.

Внимание: На Кръстова гора няма заведения за хранене. Да се носи храна за вечеря,закуска и обяд.Задължителна туристическа екипировка, туристически обувки или маратонки, раница за личния багаж!При мъгла или влошаване на метеорологичните условия водачът има право еднолично да промени програмата, от съображения за сигурност за участниците.

Минимален брой за осъществяване на пътуването : 40 туристи.

Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи : седем дни преди датата на отпътуване.Забележка: Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.Уважаеми клиенти, информацията публикувана тук е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на „ Днтур“ ЕООД!

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)