Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете!

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете!   София – Комо – Тремедзо – Беладжио – Лаго Маджоре – Изола Бела – Стреса – Милано – Сирмионе – Бардолино – Гарда – София    16.04.2020 –20.04.2020 г. 23.05.2020 – 27.05.2020 г. 14.07.2020 – 19.07.2020 г. 18.08.2020 – 23.08.2020 г. 18.09.2020 – 22.09.2020 г.   Не [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете!

 

София – Комо – Тремедзо – Беладжио – Лаго Маджоре – Изола Бела – Стреса

Милано – Сирмионе – Бардолино – Гарда София 

 

16.04.2020 –20.04.2020 г.

23.05.2020 27.05.2020 г.

14.07.2020 19.07.2020 г.

18.08.2020 23.08.2020 г.

18.09.2020 22.09.2020 г.

 

Не бихте опознали Италия истински, ако не сте посетили красивите италиански езера Комо, Маджоре и Гарда с примамващи, романтично сгушени градчета, аристократични вили и пищни паркове.

 

1 ден: Отпътуване от София, пл. Руски паметник,  в 01:00 ч. (за дати 14.07 и 18.08 отпътуването е в 20:00ч) по маршрут София – Белград – Загреб – Венеция – Милано. Пристигане в района на Милано късния привечер. Настаняване в хотел 4* в района. Почивка от дългия преход. Нощувка.

 

2 ден: Закуска. Един ден, посветен на езерото Комо. Красиво пътешествие в миналото: XVI и XVIII в. – така може да се определи разходката около Лаго ди Комо – най-известното, пленяващо с фамозните си вили и градини, езеро в Италия. То е третото по големина в страната, емблема на Ломбардия, разположено в полите на Алпите. Тук са родени Плиний Стари и Плиний Млади, папа Инокентий XI, физикът Алесандро Волта и много други известни политици, художници и поети. Малко известен е фактът, че покрай бреговете му изживява последните си дни и Пенчо Славейков. Той умира в градчето Брунате, разположено точно над гр. Комо. Туристическа програма на български език в най-големия град на езерото Комо: Пиаца дел Дуомо, Катедралата Санта Мария Асунта, Кметството (Бролето), църквите Св. Фиделий и Св. Абондий, музея  на Алесандро Волта. По желание изкачване с фуникуляр до Брунате, откъдето се открива прекрасна гледка към езерото и където се намират вила „Белависта”, в която е починал Пенчо Славейков; църквата, в която е било опято тялото на поета, и гробището, където е бил погребан, преди тленните му останки да бъдат пренесени в България осем години след смъртта му. По желание и срещу допълнително заплащане разходка с корабче по езерото със спирки в най-известните градчета. Комо е най-известно с прелестните оригинални градини край езерото и красивите вили с богата история, датиращи в сегашния си вид от 16 век. Някои имат предистория, стигаща до римско време, в годините на Плиний Млади. Много от тях имат внушителни градини, в които се срещат редки тропически растения. Най-известната от тях е Вила Д’Есте, построена през 1568 г., а сега луксозен хотел. Само гостите на хотела могат да се насладят на вътрешната й красота, но ние ще можем да видим и да се разходим в намиращите се наблизо градини на Тремедзо. Знаменитата градина на вила Карлота е единствената край езерото, която трябва да се види на всяка цена: тя е построена за миланския търговец Джорджо Клеричи през 1690 г. и заема площ от повече от 70 000 кв.м. Италианската градина със стъпалата, фонтаните и скулптурите, е създадена по същото време. Пътешествието продължава със спирка в най-романтичното кътче на езерото: градчето Беладжио! Гледката, която се разкрива към бреговете на езерото от тесните калдъръмени улички, е уникална. Най-впечатляваща тук е вила Мелци: построена в неокласически стил като лятна резиденция на Франциско Мелци, вицепрезидент на Наполеон. Паркът разполага с оранжерия, параклис и японска градина и е засаден с големи рододендрони. Тук най-уникални са статуите, сред които са се разхождали редица знаменити композитори. Връщане в Комо и обратно в хотела. Нощувка.

 

3 ден: Закуска. Отпътуване за Лаго Маджоре: второто по големина алпийско езеро след Гарда. Преди близо два века именитият френски писател Стендал възкликва: „Какво може да каже човек за Лаго Маджоре и Боромеовите острови… освен да съжали хората, които не са изгубили ума си по тях”, а друг път споделя: „Ако имаш сърце и една риза, продай ризата си и посети Лаго Маджоре”. Пристигане в Стреза: някогашното рибарско селище днес привлича с чудесните си вили от 18 век, сред които Сант Амброджио и Вила Дукале (датираща от 1770 г.) Великолепният Grand Hotel Des Iles Borromees вече 150 години предлага на своите гости завладяващ изглед към Лаго Маджоре, Боромеовите острови и заснежените алпийски върхове, които величествено се оглеждат в спокойните езерни води. По желание и срещу допълнително заплащане разходка с лодка в езерото Лаго Маджоре и посещение на островите: Изола Бела и Изола Мадре. Макар някога Изола Бела да е бил гола скала, днес несъмнено той е перлата на архипелага. Като късче от рая, паднало на Земята, вторият по големина остров омагьосва своите посетители с многобройни статуи, фонтани, благоуханни цветя и бели пауни, които се разхождат гордо из градините. Тук можете да видите великолепен бароков дворец и градини, принадлежащи на фамилията Боромео. Най-големият от трите острова – Изола Мадре, е почти изцяло зает от ботаническа градина с изключително красиви и редки растения от близки и далечни земи, където свободно се разхождат фазани и пауни. Най-малкият от Боромеовите острови е Изола Пескатори, обитаван от едва 32 жители. Макар да контрастира ярко с разкоша на Изола Бела и Изола Мадре, живописното рибарско селище впечатлява с неповторима романтика и очарование. Тук можете да опитате типичната за региона кухня и винаги пресните морски деликатеси (панорамен тур с корабчето около острова). Отпътуване за Милано и туристическа програма на български език в града индустриална и модна столица на Италия: Площада и Катедралата Дуомо – една от най-забележителните в Европа, характерна със своята “пламтяща готика”, Покрития пасаж Виктор Емануел II, Паметника на Леонардо да Винчи, операта “Ла Скала” /отвън/, средновековната крепост Сфорца. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

 

4 ден: Закуска. Отпътуване за езерото Гарда – най-голямото в Италия и разходка в едно от най-магическите градчета на брега. Сирмионе е разположен на полуостров, врязващ се 2,5 км навътре в езерото, разделяйки го сякаш на две. Днес тук могат да се видят множество архитектурни и културни забележителности, датиращи от 1 в.пр.н.е. Най-известна сред тях, превърнала се в символ на града, е Грото ди Катул – най-старата римска постройка открита в Северна Италия. Има правоъгълна форма с размери 167 на 105 метра. „Пещерата на Катул” е най-голямата патрицианска вила, открита в Северна Италия. Тя свидетелства за богатството и лукса в онези дни. Друга открояваща се забележителност в града е Замъкът на Скалигери, датиращ от 13 век. Замъкът е построен като укрепление от фамилията, владяла векове наред Верона – Скалигери. Възникнал първоначално като малка крепост, през 12 век замъкът е превърнат от Мастино I де ла Скала в истински средновековен замък. Днес той е реставриран и превърнат в интересна за туристите забележителност, от която се разкрива панорамна гледка към езерото. Разходка в Бардолино: китно селце, известно с реномираното вино от областта. Тук можем да се насладим на езерната красота с чаша вино в ръка. Денят завършва в градчето Гарда, дало името и на езерото. То е малко, но оживено; тесните калдъръмени улички и малките  площади са напълно освободени от автомобилен трафик, изпълнени с множество кафенета и ресторанти. Историческия център на Гарда е заобиколен от стари средновековни стени, които обграждат малък площад – някогашното пристанище на града. На площада има няколко красиви исторически сгради: Палацо дел Капитани (15 век) в готическо венециански стил; Палацо дел Фрегозо, построен за богато семейство от Генуа; Палацо Парлоти, с неговата ложа проектирана от самия Санмикели. Свободно време за разходка в Гарда. Следобяд отпътуване за Словения. Настаняване в хотел 3* в района на Постойна. Нощувка.

 

5 ден: Закуска. Отпътуване за България. Връщане в София през нощта.

 

Дата

Редовна цена

Промоционална цена

ХИТ цена

16.04 - 20.04.2020

570 лева

442 лева

395 лева

23.05  - 27.05.2020

570 лева

442 лева

395 лева

14.07 – 19.07.2020

570 лева

442 лева

425 лева

18.08 - 23.08.2020

570 лева

442 лева

395 лева

18.09 - 22.09.2020

570 лева

442 лева

425 лева

 

Задължителни такси:

* пътни такси – 30 евро/ 60 лв. (заплащат се в офиса на фирмата с окончателната вноска)

* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела; информация

 

Обща цена на пътуването:

За дати 16.04; 23.05.; 18.08.2020 г.: 455 лева /осн.пакет + пътни такси/

За дати 14.07; 18.09.2020 г.: 485 лева /осн.пакет + пътни такси/

 

 

Общата цена включва:

* транспорт от и до София с автобус, снабден с климатик, CD/DVD, микрофон, подвижни облегалки

* пътни такси

* 3 нощувки със закуски в хотел 4* в района на Милано

* 1 нощувка със закуска в хотел 3/4* в района на Любляна

* туристическо и информационно обслужване на български език

* организатор от фирмата, придружаващ групата

* медицинска застраховка с покритие 2000 евро

Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).

 

Цената не включва:

* доплащане за самолетен билет София – Милано (с вкл. пренос на неограничен багаж в автобуса, закупуване на билет, чекиране, комплект туристически карти и указания за лесно придвижване в Милано) – цената е на заявка според тарифите на авиокомпанията

* разходка с корабче по езерото Комо и спирки в Тремедзо и Беладжио – 30 евро

* корабче от и до Изола Бела – Изола Мадре – Изола Пескатори – 30 евро

* панорамна обиколка с корабче на полуострова Сирмионе – 10 евро

* входни такси за музеи и мероприятия по програмата

* медицинска застраховка с по-висок лимит – 10 лева, за туристи над 65 год. – 20 лева

* доплащане за единична стая 20 евро за нощувка

* възможност за избор на седалка – информация за доплащанията

* застраховка Отмяна на пътуване

 

Необходими документи:

* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора. Визи не се изискват.

* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

 

Забележка:

* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.

* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.

* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

* За заявилите самолетен билет в посока София-Милано цената  подлежи на препотвърждение

* Туроператорът си запазва правото да прави промени в последователността на програмата

 

Първа вноска: 100 лева на човек – внася се при подписване на договора

Доплащане: до 15 дни преди датата на отпътуване

 

Ориентировъчни входни такси на туристическите обекти по програмата:

* входна такса за вила Карлота – 10 евро

* входна такса за вила Мелци – 6,50 евро

* входна такса за двореца и градините Боромео – 17 евро

* входна такса за двореца и градините на Изола Мадре – 13,50 евро

* комбиниран билет за Изола Бела и Изола Мадре – 24 евро

* фуникуляр от и до Брунате – 5,50 евро

 

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)