Гложенски манастир,екопътека “Под пръските на водопада” към Тетевенски водопад “Скока”

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

Гложенски манастир,екопътека “Под пръските на водопада” към Тетевенски водопад “Скока”   Дата: 06  септември 2018 г. Цена: 48.00 лв.   Цената включва: транспорт, застраховка, екскурзовод.   Цената не включва: входните такси и беседите в туристическите обекти.   Маршрут:  Русе – Гложенски манастир  - Тетевен – Русе.   Програма:   Отпътуване с автобус  05:00ч  от Русе  [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

Гложенски манастир,екопътека “Под пръските на водопада” към Тетевенски водопад “Скока”

 

Дата: 06  септември 2018 г.

Цена: 48.00 лв.

 

Цената включва: транспорт, застраховка, екскурзовод.

 

Цената не включва: входните такси и беседите в туристическите обекти.

 

Маршрут:  Русе – Гложенски манастир  - Тетевен – Русе.

 

Програма:

 

Отпътуване с автобус  05:00ч  от Русе  – Дом на културата – /вазата/

Отпътуване за В.Търново и Гложенски манастир. Посещение и разглеждане на светата обител.

Според недоказани данни манастирът е основан в началото на XIII век, през 1224 г., и е реконструиран през XV—XVI век. Легендата разказва, че манастирът е построен от киевския княз Георги Глож, който е основал и дал името и на село Гложене.Неговият архитектурен план копира този на манастирите вАтон.   Повечето старопечатни книги в манастира са украински и датират от 18 век. Монашеските килии са строени през 1858 г. Най-видната личност в Гложенския манастир през 19 век е игуменът Евтимий (Симеонов) от Сопот. Той е известен лечител. Манастирът е любимо място на Васил Левски като скривалището му се пази и до днес. В близост се намира и с. Голям извор където е учреден и първият революционен комитет. Тук се намира малък музей на Васил Друмев с монашеско име Климент, който от 1875 до смъртта си е митрополит на Търновската епархия. Старата църква на манастира вероятно е строена през 16 век. В манастира е изложено копие на старинната икона “Свети Георги Победонодец“ от 18 век. Оригиналът на иконата се съхранява в Ловчанската митрополия. Понастоящем манастирът е действащ паметник на културата  . Свободно време, фотосесия. Отпътуване за гр.Тетевeн. Посещение на Историческия музей в града. Свободно време за разглеждане в центъра на курортния град и обяд.Отпътуване по екопътека “Под пръските на водопада” към Тетевенски водопад “Скока”. .Резултат с изображение за тетевенски водопад  . Резултат с изображение за тетевенски водопад Отпътуване за  В.Търново и Русе.Пристигане   около 20:30 ч.

 

Минимален брой за осъществяване на пътуването : 40 туристи.

Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи : седем дни преди датата на отпътуване.

 

Забележка: Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.Уважаеми клиенти, информацията публикувана тук е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на „ Днтур“ ЕООД!

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)