Гайдарско надсвирване в с.Гела. Широка лъка, Смолян и Пампорово Дата: 30.07. – 01.08.2021г. Цена:153 лв.

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

Гайдарско надсвирване в с.Гела. Широка лъка, Смолян и Пампорово Дата: 30.07. -  01.08.2021г.    Цена:153 лв.   Цената включва: транспорт, две нощувки в хотел** гр. Смолян, две нощувки,  две закуски, застраховка, водач от фирмата. Цената не включва: храна, входни такси за туристическите обекти. За деца до 12 г. отстъпка 10% от основната цена.   Маршрут: Русе [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

Гайдарско надсвирване в с.Гела. Широка лъка, Смолян и Пампорово

Дата: 30.07. -  01.08.2021г.    Цена:153 лв.

 

Цената включва: транспорт, две нощувки в хотел** гр. Смолян, две нощувки,  две закуски, застраховка, водач от фирмата.

Цената не включва: храна, входни такси за туристическите обекти.

За деца до 12 г. отстъпка 10% от основната цена.

 

Маршрут: Русе – В.Търново – Габрово – Пампорово – Смолян – Широка лъка – с.Гела – Смолян –Габрово – В.Търново – Русе.

Програма:

Първи ден: Тръгване 5:00 Русе от Дом на културата /Вазата/,07:00 от В.Търново-паркинга до Летен театър, 07:50 от Габрово- автоспирка пред общината срещу Априловската гимназия. /за Севлиево качване от Габрово/. Отпътуване за Пампорово.Изкачване с лифт до кулата на връх Снежанка.  Върхът е висок 1926 м и е най-високият връх в района на курорта Пампорово и рида Букова планина. На върха е изградена телевизионна кула с височина 156 метра, която се намира на височина 2082 м. Нейното кафе-панорама на 2019 м има чудесен изглед. Слизане с лифт до Смолянските езера. Туристите, които не желаят да използват лифта ще пътуват с автобуса до Смолянските езера. Отпътуване за Смолян. Настаняване в хотел **, апартаменти, стаи предимно с 2; и 3 легла-собствен санитарен възел, кабелна TV. Нощувка.

Втори ден: 07:30 закуска, 8:00 Отпътуване за с.Гела. Гайдарското надсвирване в родопското село Гела се провежда традиционно всяка година в първия уикенд на м.август.Надсвирването се провежда на поляните до параклиса Св.Илия над селото. По време на надсвирването се въртят чевермета, по поляните се простират шарени черги , а мелодиите на гайдите звучат до късно.Участие в празника, свободно време. Фотосесия. Обяд. Отпътуване за родопското село

Широка лъка е известна със своите автентични родопски къщи, като Згуровската, Учиковската и Григоровската къщи. Една от местните забележителности е построената (според преданието издигната само за 38 дена) през 1834 г. църква „Успение на Пресвета Богородица“.Широка Лъка е от селата, в които се е родила и се развива родопската песен. Много от най-известните певци и гайдари на родопския фолклор са родени тук. Доказателство за това е създаденото през 1972 г. Средно музикално училище за народни песни и инструменти. Връщане в хотела в гр.Смолян. Свободно време. Втора нощувка.

Трети ден:  08:00 закуска. Освобождаване на хотела. Разглеждане забележителностите на града. Посещение на Регионалния исторически музей и втория по големина в България храм „Св.Висарион Смолянски“, скулптурата Орфей и Евридика, скулптурата на Николай Хайтов с един от неговите герои от сборника Диви разкази. В 11:00 ч. отпътуване за Бачковски манастир, Пристигане във В.Търново и Русе- около 21:00 ч.

 

Минимален брой за осъществяване на пътуването : 40 туристи.

Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи : седем дни преди датата на отпътуване.

 

Забележка: Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.Уважаеми клиенти, информацията публикувана тук е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на „ Днтур“ ЕООД!

 

 

 

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)