В Родопите -Пампорово, Смолян, Златоград, с.Могилица, Агушевите конаци и пещерата Ухловица. Дата: 19,20,21.09.2020 г. Цена: 152.00 лв.

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

В Родопите -Пампорово, Смолян, Златоград, с.Могилица, Агушевите конаци и пещерата Ухловица. Дата:  19,20,21.09.2020 г.        Цена: 152.00 лв. Цената включва: транспорт с автобус, две нощувки в хотел**, две закуски, застраховка и екскурзовод. Цената не включва: входни такси и беседи за туристическите обекти, храна; Отстъпки: За деца до 12 г.  -10% намаление от обявената цена. Маршрут: Русе [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

В Родопите -Пампорово, Смолян, Златоград, с.Могилица, Агушевите конаци и пещерата Ухловица.

Дата:  19,20,21.09.2020 г.        Цена: 152.00 лв.

Цената включва: транспорт с автобус, две нощувки в хотел**, две закуски, застраховка и екскурзовод.

Цената не включва: входни такси и беседи за туристическите обекти, храна;

Отстъпки: За деца до 12 г.  -10% намаление от обявената цена.

Маршрут: Русе – В.Търново – Габрово – Пампорово – Смолян – Златоград – с.Могилица – Смолян – Габрово – В.Търново Русе.

ПРОГРАМА:

Първи ден: Тръгване:  Отпътуване 05:00 от Русе Дом на културата /Вазата/, от  В.Търново 07:00 от паркинг до Летния театър; /за Севлиево -качване от Габрово/, Габрово- 07:45 от автобусната спирка на площада пред общината /срещу Априловска гимназия/.Отпътуване за Пампорово. Панорамна обиколка на курорта.Изкачване с лифт на връх Снежанка.  Върхът е висок 1926 м и е най-високият връх в района на курорта Пампорово и рида Букова планина. На върха е изградена телевизионна кула с височина 156 метра, която се намира на височина 2082 м. Нейното кафе-панорама на 2019 м има чудесен изглед. Слизане с лифт до Смолянските езера.  Туристите, които не желаят да използват лифта ще пътуват с автобуса до крайна спирка на лифта за да стане групата отново едно цяло.Отпътуване за Смолян.Настаняване в хотел **-стаи предимно с две; и 3 легла-собствен санитарен възел, кабелна TV. Предложение /по желание/за организирано храненe с  допълнително заплащане двете вечери. Първа вечеря- Пилешко бутче с гарнитура.   Втора вечеря- Пъстърва с гарнитура. Нощувка.

Втори ден: 07:30 Закуска. 8:00  Отпътуване за с. Смилян и с. Могилица -разположено на двата бряга на река Арда. Разглеждане изложба базар на народни родопски занаяти.Отправяне  към  уникалният паметник на културата “Агушевите конаци”. Агушевите конаци са строени в средата на IX век /1843 г/ от български майстори строители, за Агуш ага и неговите трима сина. От там идва и името им днес.Строежът на Агушевият конак продължил 20 години. Те представляват на практика късносредновековен феодален замък. Замъкът е с 221 прозореца, 86 врати и 24 комина. Разположен е сред чудната родопска природа с изглед към зелени ливади и гори над река Арда. Конакът е толкова голям, че днес за него се говори в множествено число – Агушевите конаци.  Днес паметникът на културата “Агушевите конаци” е реституиран на наследниците на Агуш ага. Свободно време и за обяд.Отпътуване с автобуса към един от подземните дворци на Родопите пещерата Ухловица. Тя е една от най старите пещери в региона, с много красиви дендритни образувания, приличащи на морски корали, създадени в продължение на векове. Пещерата завършва със седем невероятно красиви езера. Към голямото езеро се спускат каменните струи на брилянтен леден водопад. Пещерата Ухловица се намира на 1040 метра надморска височина, а температурата вътре в нея през цялата година е 10-11 градуса. Пътят до входа на пещерата е едно малко предизвикателство, което си струва да се приеме, за да се докоснете до загадъчната красота на пещерата.Отпътуване към Златоград. Посещение на гр.Мадан -музей на кристалите. Кристалната зала Родопски кристал е музей, основан през 1984 година в град Мадан.Музеят съхранява над 580 минерални експонати, всичките красиви и вълнуващи. Разполага с представители от групата на ахатите, сфалерита, кварца, калцита и др. Някои от тях впечатляват с големина, други с форма, трети – с цветове.Отпътуване за Златгоград. Разглеждане на града.Град Златоград  е  разположен  в Източните Родопи по долината на река Върбица. В Златоград и околностите можете да посетите много църкви и манастири, културни паметници от XVIII- XIX век. Тук е запазена най – старата църква в Родопите “Успение Богородично” – построена през 1834 г. Забележителности в града: Стояновата къща с килийното училище от 1832 г.; най- старият писмен паметник, открит в Родопите “Златоградският писмовник” от 1852 г.; Ареалният архитектурен резерват, където са запазени много стари родопски къщи; параклисите “Св. Атанас”, “Св. Неделя”, “Св. Илия” и “Св.Константин и Елена”и язовир Златоград.  Свободно време за обяд.Отпътуване за гр. Смолян. Свободно време и за вечеря. Втора нощувка.

Трети ден: закуска 08:00 ч.  8:30-освобождаване на хотела, посещение на втория по големина храм в България “Св. Висарион Смолянски”,   наблюдение на звездното небе в ПЛАНЕТАРИУМА или посещение на историческия музей.В 11:00 ч. отпътуване за Бачковски манастир, посещение и поклонение пред чудотворната икона на Св.Богородица.  Отпътуване за Габрово, В.Търново и Русе. Пристигане около 21:00 ч.

Минимален брой за осъществяване на пътуването : 40 туристи.

Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи : седем дни преди датата на отпътуване.

 

Забележка: Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.Уважаеми клиенти, информацията публикувана тук е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на „ Днтур“ ЕООД!

 

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)