В Родопите -Златоград, с.Могилица, Агушеви конаци, пещера Ухловица, Пампорово и Смолян Дата: 17 – 19.09.2021г. Цена:155 лв.

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

В Родопите -Златоград, с.Могилица, Агушеви конаци, пещера Ухловица, Пампорово и Смолян Дата: 17 – 19.09.2021г. Цена:155 лв.   Цената включва: транспорт с автобус, две нощувки в хотел**, две закуски, застраховка, водач от фирмата. Цената не включва: храна, входни такси и беседи за туристическите обекти. Отстъпки: За деца до 12 г. -10% намаление от обявената цена. [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

В Родопите -Златоград, с.Могилица, Агушеви конаци, пещера Ухловица, Пампорово и Смолян

Дата: 17 – 19.09.2021г. Цена:155 лв.

 

Цената включва: транспорт с автобус, две нощувки в хотел**, две закуски, застраховка, водач от фирмата.

Цената не включва: храна, входни такси и беседи за туристическите обекти.

Отстъпки: За деца до 12 г. -10% намаление от обявената цена.

 

Маршрут: Русе – В.Търново – Габрово – Пампорово – Смолян – Златоград – с.Могилица – Смолян –Габрово – В.Търново – Русе.

 

ПРОГРАМА:

Първи ден: Тръгване: Отпътуване 05:00ч от Русе Дом на културата /Вазата/, от В.Търново 07:00ч от паркинга до Летния театър; /за Севлиево -качване от Габрово/, Габрово- 07:45ч от автобусната спирка на площада пред общината /срещу Априловска гимназия/.

Отпътуване за Пампорово. Панорамна обиколка на курорта. Посещение на църквата “Успение Богородично”. Отпътуване за Пампорово. Изкачване с лифт на връх Снежанка. Върхът е висок 1926 м и е най-високият връх в района на курорта Пампорово и рида Букова планина. На върха е изградена телевизионна кула с височина 156 метра, която се намира на височина 2082 м. Нейното кафе-панорама на 2019 м има чудесен изглед. Слизане с лифт до Смолянските езера. Туристите, които не желаят да използват лифта ще пътуват с автобуса до Смолянските езера. Отпътуване за Смолян. Настаняване в хотел **, апартаменти, стаи предимно с две; и 3 легла-собствен санитарен възел, кабелна TV. Нощувка.

Втори ден: 07:30ч закуска. 8:00ч отпътуване за с. Смилян и с. Могилица -разположено на двата бряга на река Арда. Разглеждане изложба базар на народни родопски занаяти.

Отправяне към уникалният паметник на културата Агушевите конаци. Агушевите конаци са строени в средата на IX век /1843 г/ от български майстори строители, за Агуш ага и неговите трима сина. От там идва и името им днес. Строежът на Агушевият конак продължил 20 години. Те представляват на практика късносредновековен феодален замък. Замъкът е с 221 прозореца, 86 врати и 24 комина. Разположен е сред чудната родопска природа с изглед към зелени ливади и гори над река Арда. Конакът е толкова голям, че днес за него се говори в множествено число – Агушевите конаци. Днес паметникът на културата Агушевите конаци е реституиран на наследниците на Агуш ага. Свободно време и за обяд. Отпътуване с автобуса към един от подземните дворци на Родопите пещерата Ухловица. Тя е една от най старите пещери в региона, с много красиви дендритни образувания, приличащи на морски корали, създадени в продължение на векове. Пещерата завършва със седем невероятно красиви езера. Към голямото езеро се спускат каменните струи на брилянтен леден водопад. Пещерата Ухловица се намира на 1040 метра надморска височина, а температурата вътре в нея през цялата година е 10-11 градуса. Пътят до входа на пещерата е едно малко предизвикателство, което си струва да се приеме, за да се докоснете до загадъчната красота на пещерата. Отпътуване посока Златоград. Отбиваме се в гр.Мадан за посещение на музей на кристалите. Кристалната зала Родопски кристал е музей, основан през 1984 година в град Мадан. Музеят съхранява над 580 минерални експонати, всичките красиви и вълнуващи. Разполага с представители от групата на ахатите, сфалерита, кварца, калцита и др. Някои от тях впечатляват с големина, други с форма, трети – с цветове.

Отпътуване за Златоград. Разглеждане на града. Град Златоград е разположен в Източните Родопи по долината на река Върбица. В Златоград и околностите можете да посетите много църкви и манастири, културни паметници от XVIII- XIX век. Тук е запазена най – старата църква в Родопите “Успение Богородично” – построена през 1834 г. Забележителности в града: Стояновата къща с килийното училище от 1832 г.; най- старият писмен паметник, открит в Родопите “Златоградският писмовник” от 1852 г.; Ареалният архитектурен резерват, където са запазени много стари родопски къщи; параклисите “Св. Атанас”, “Св. Неделя”, “Св. Илия” и “Св.Константин и Елена”и язовир Златоград. Свободно време за обяд. Отпътуване за гр. Смолян. Предложение за организирана вечеря в ресторанта на хотела. Втора нощувка.

 

Трети ден: закуска. 08:00ч. Освобождаване на хотела. Разглеждане забележителностите на града- Регионалния исторически музей в града, посещение на втория по големина храм в България „Св. Висарион Смолянски“, скулптурата Орфей и Евридика, скулптурата на Николай Хайтов с един от неговите герои от сборника Диви разкази. В 11:00 ч. отпътуване за Бачковски манастир, посещение и поклонение пред чудотворната икона на Св.Богородица. Отпътуване за Габрово, В.Търново и Русе. Пристигане около 21:00 ч.

 

Минимален брой за осъществяване на пътуването : 40 туристи.

Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи : седем дни преди датата на отпътуване.

 

Забележка: Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.Уважаеми клиенти, информацията публикувана тук е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на „ Днтур“ ЕООД!

 

 


Впечатления



Какво мислите?


Сподели

(задължително)