В Гъция езерото Вистонида -езерото на фламингото, лебедите и пеликаните Дата: 22,23,24 септември 2018 г.

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

В Гъция езерото Вистонида -езерото на фламингото, лебедите и пеликаните   Вила АРМИРА в Ивайловград. Светилище Глухите камъни. В Гъция езерото Вистонида-езерото на фламингото, лебедите и пеликаните   Дата: 22,23,24 септември 2018 г.      Цена: 158 лв.   Цената включва: транспорт, две нощувки, две закуски, медицинска застраховка, екскурзовод, гранични и други такси.   Цената не включва: [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

В Гъция езерото Вистонида -езерото на фламингото, лебедите и пеликаните

 

Вила АРМИРА в Ивайловград. Светилище Глухите камъни. В Гъция езерото Вистонида-езерото на фламингото, лебедите и пеликаните

 

Дата: 22,23,24 септември 2018 г.     

Цена: 158 лв.

 

Цената включва: транспорт, две нощувки, две закуски, медицинска застраховка, екскурзовод, гранични и други такси.

 

Цената не включва: входни такси за туристическите обекти, храна.

За деца до 12 год.  -10% намаление от цената

 

Маршрут с автобус: Русе – В.Търново – Габрово – Ивайловград – в Гърция езерото Вистонида – езерото на фламингото, лебедите и пеликаните – Глухите камъни -В.Търново и Русе.

 

Програма:

 

Първи ден: Отпътуване от Русе 05:00 ч -В.Търново 07:00 от  паркинга до Летния театър; Габрово – 07:45 от автобусната спирка на площада пред общината /срещу Априловска гимназия; за Севлиево качване в Габрово/.

Отпътуване за гр.Ивайловград. Посещение с беседа на Вила Армира издигната от римляните в долината на река Армира, десен приток на река Арда през втората половина на първи век след Христа.Вилата е била луксозно имение, като помещенията освен с мозайка, са украсени и с масивна мраморна декорация и цветна мазилка.

Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Втори ден: 06:00 ч Отпътуване за Гърция- езерото Вистонида /езерото на лебедите, пеликаните и фламингото/.Езерото представлява лагуна свързана посредством ръкав с Бяло море. В него се срещат над 320 вида, сред които множество редки и защитени екземпляри, редки видове орли, пеликани, ибиси, костенурки.  Обитава се от розово фламинго, пеликани, лебеди и корморани, и други морски, и сладководни птици.   На два последователни острова свързани с дървен мост помежду си, а първият и с брега е възстановения в 1903 г.манастир”Свети Никола” . Фотосесия. Свободно време и обяд. Отпътуване за България. Свободно време. Нощувка.

Трети ден: 07:30ч -Закуска. Отпътуване за древното тракийско светилище Глухите камъни в с.Малко градище датиращо без стръмни участъци. Това тракийско светилище е едно от най-големите и най- внушителните както в България, така и на Балканския полуостров.Разглеждане: Голямата скала с нишите.До нишите се намират мегалитни гробници, две от които са много добре запазени и до днес. Първата представлява голямо помещение, издълбано в скалата. От него по 33 издялани в камъка стъпала се отива на самия връх, на който е разположена гробница – мавзолей,  внушителна панорамна гледка към язовир Ивайловград. Връщане при автобуса.Oтпътуване за Габрово,В.Търново и Русе. Пристигане около 21:00 ч.

 

Минимален брой за осъществяване на пътуването : 40 туристи.

Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи : седем дни преди датата на отпътуване.

 

Забележка: Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.Уважаеми клиенти, информацията публикувана тук е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на „ Днтур“ ЕООД!

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)