В града на черешите Кюстендил и наоколо Дата: 01, 02,03.05.2020 г. Цена: 154.00 лв.

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

В града на черешите Кюстендил и наоколо Дата: 01, 02,03.05.2020 г.                  Цена: 154.00 лв. Цената включва: транспорт, две нощувки, две закуски, застраховка, водач от фирмата. Цената не включва: входни такси за туристическите обекти; храна. За деца до 12 год.  -10% намаление от цената. Маршрут: Русе – В.Търново – гр.Земен – Земенски манастир – Кюстендил – [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

В града на черешите Кюстендил и наоколо

Дата: 01, 02,03.05.2020 г.                  Цена: 154.00 лв.

Цената включва: транспорт, две нощувки, две закуски, застраховка, водач от фирмата.

Цената не включва: входни такси за туристическите обекти; храна.

За деца до 12 год.  -10% намаление от цената.

Маршрут: Русе – В.Търново – гр.Земен – Земенски манастир – Кюстендил – с.Невестино – В.Търново – Русе.

Програма:

Първи  ден: Отпътуване 05:00ч от Русе -Дом на културата /Вазата/, 07:00 от В.Търново – от  паркинг до Летния театър. 07:30 Севлиево-автобусна спирка до хотел ПЛАЗА. /за Габрово качване в Севлиево/. Отпътуване посока София за гр.Земен-Земенски манастир „Свети Йоан Богослов“ разположен в извивките на Земенския пролом на река Струма. Основан  по времето на Първото Българско царство-XI век. Тук е съхранено и едно от най-ранните изображения на Свети Иван Рилски. Емблематична за Земенската църква е сцената с изковаването на гвоздеите, с които Христос е прикован към кръста. В света няма друг храм с подобен стенопис. Храмът пази още едно съкровище – автентичният каменен олтар – квадратен камък се издига в средата на църквата. Според преданията, ако човек постави  лявата си ръка върху него и си пожелае нещо, то се сбъдва. Земенската църква, единствената у нас с кубична форма е обявена за паметник на българската архитектура и живопис, а Земенският манастир – за национален музей, под закрила на ЮНЕСКО. Разглеждане на манастира и най-старата постройка в него – малката църква “Св. Йоан Богослов”. Разходка в околностите на манастира до част от красивите скали на каньона Шагава. Отпътуване към Кюстендил – града на лековитите минералните извори. Сред забележителностите на града са Историческия музей, крепостната стена в Хисарлъка, Художествена галерия “Владимир Димитров – Майстора”, Къща-музей “Димитър Пешев”, Къща-музей “Ильо Войвода”, храмът на бога на здравето Асклепий, величествените римски терми, Кюстендилските минерални извори, Средновековната църква “Св. Георги”. Посещение на музей “Димитър Пешев” и картинната галерия “Владимир Димитров – Майстора”. Настаняване в хотел. Нощувка.

Втори ден: 07:30 закуска. Придвижваме се до гара Кюстендил. С влак отпътуваме за спирка Скакавица. Пешеходен тур до водопад Полска Скакавица -една от перлите на Земенската планина/1 час/. Водопадът е на малката рекичка Широки дол – десен приток на река Струма. Водата пада от височина около 50 м. Водопадът е обявен за природна забележителност през 1968 г. Това е и единственото място, където се срещат пет вида лястовици. Невероятна прелест на Скакавишкия водопад. През пролетта, когато цъфтят люляците, това е истинско райско кътче. Очарован от невероятната му прелест чешкият учен Константин Иречек отбелязва в своите пътеписи, че Скакавишкия водопад е “най-красивият кът на Балканския полуостров”.

Според преданието по тези места почти девет години е живял и отшелникът Свети Иван Рилски. За разлика от повечето водопади, които от ерозията се смаляват, този – заради многото варовик във водата, се издига всяка година. Това е единственият такъв водопад в България. Почивка. Фотосесия. Връщаме се обратно с влака около обяд и се прибираме в Кюстендил. Свободно време в центъра на града  и за обяд. Разходка до парк Хисърлъка и посещение на зоопарка разположен в него. Разглеждане на още забележителности на града -Пирговата кула, Римските терми, Джамията Ахмед бей, Чифте баня.Римските терми и Пирговата кула.Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Трети ден: 07:30ч закуска. Отпътуване за гората с вековните секвои. Три от секвоите са на повече от 120г. Фотосия.Отпътуване за с.Невестино. Посещение и разглеждане на красивия Кадин мост над река Струма. Според старинен надпис върху зазидана в моста гранитна плоча, градежът на моста е станал по заповед на везир Исак паша през през 1470 г., когато е управлявал султан Мехмед II. В архитектурата на моста могат да се види смесица от антични, средновековни и ренесансови форми. Кадин мост е поне със 100г по стар от Дяволския вост и два пъти по дълъг. Фотосесия. Легендите за Кадин мост  Кадин мост в Невестино. Отпътуване за София, Севлиево, В.Търново и Русе. Пристигане около 21:00 ч.

 

Минимален брой за осъществяване на пътуването : 40 туристи.

Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи : седем дни преди датата на отпътуване.

 

Забележка: Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.Уважаеми клиенти, информацията публикувана тук е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на „ Днтур“ ЕООД!

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)